Saturday, February 21, 2009

BUN X JADI

Yesterday, Prince plan mok molah bun tp endup ngan rasa malas... Wakaka.... Lately Prince nang malas bemasak... Selalu makan d luar jak... Mun rajin pong masak maggie mee jak... Hehe...
Tek Prince kayo kayo d luar jak... G Layar Lara... Sidak Ondai gago ngan catering k esok... Malas jak ngaco daknya... So Prince pulang awal la...
Malam tok rasa2 mok tdo awal... Good nite everyone...

Friday, February 20, 2009

RAMBLE RAMBLE

Malam ini terasa sejuk.. Hehe... Sebab dalam bilit Aircond.. Eh x pande ku berbunga bahasa. N x tauk pa mok d post kali tok. Otak Prince buntu.... Segalanya telah berakhir secara officialnya.. Hukhukhuk... Marek ekceli. Tapi Prince redha.. Biarpun perit ku telan jua.... Kuikuikui...




Tapi Prince tetap optimistik (pa ndak d rapu aku tok)... Dunia belum berakhir... K sharing ngan tak urang, Prince telah memujuk ehem ehem Prince sedaya upaya ttp gagal. Prince telah merendahkan maruah Prince sebagai lelaki pong gagal... What to do... Taik kambing all the time boooolat. Kan Hafsha kan????




Neway, masalah sehari cukuplah untuk sehari. Esok ada masalahnya sendiri... Walaupun dalam hati tetap berbekas.... Biarkan




Esok, Prince akan bangun dan mulakan hidup baru.... Esok, Prince bercadang mok molah sweet bun... Jadi ndakkah... Time tengah frust tok, semua barang jadi kucar kacir... Wish me luck k... Prince harap sweet bun Prince akan manis walaupun hati Prince tengah pahit n payau....


Harap-harap Sweet bun Prince kacak kedak tok sok..Caiyo!!!!

Good nite....


Daa..........

Wednesday, February 18, 2009

MAMEE MONSTER VS TWISTIES

Glam x title ya??? Hiks... After lunch with BA (Bujang Astana), Prince rasa-rasa mengidam la plak..... Bukan mengidamkan mangga or barang masam mcm orang pregnant ya, but i Prince mengidam makan junk food... Macam ne dengan Wish 2009 tek owh??? To shed some kg ya??? Lupakan sajork jer nampak gayanya tok... So sad... Nunggu 2010 jak la tok....


So, after lunch tek (sambung cita), Prince n BA pong g bukan Takiong or Ting Ting or Parkson tapi g Tai Choon k... Ko ado??? Nan ado... Tanggar tak urang pa di beli Prince d sia tek... Herm... Gain another kg... X kesah, cute pong cute la... Hiks.... Janji hati n nafsu ko puas... Kihkihkih....



Mamee Monster. Hafsha, Boston ada la... Bulak ko x da..Hehe

Jack b Jill Corn Curls-My favourite... Nyam sekal...

Corntoz - Best juak...


Twisties - Lom buka... Stock k isok.. Hiks

Magic Cracker Sandwich - Pun nyam sekal... Hiks..

Lepas ko melantak dak antu tok, kakya ko nyesal n muhasabah dirik... Pa harus ku lakukan selepas ini..... Hiks....

Check2 tengah u khusyuk merenyam daktok, tetiba jak u terpikir ada melamine indah dalam tok... Camne owh???? Paksa ku jadi weng juak kedak Deconnexion ya.. Larikkkkkkkkkkkkkk

1,006 PA RETI???? HIKS


Wah, kelas ko nyah.... da hits 1,006 da visitors blog Prince pagi tok after 1 n half month menggigihkan dirik ngepos macam2 isu dunia... Gago n kamboh nak???? Dr. M yang bermillion2 visitors ya x kamboh... Hiks... Nya sapa, Prince sapa???? Prince cuma pelakon tempelan sajork.... Tauk tak pe....


Pagi tok dengan kekuatan dan tenaga baru menghapdet gerek baru Prince tok... Malam td xda mood sbb Deconnexion Weng..... Mencik.... Tapi free, diam jak... X maok nganok over2... Nganok lite-lite jak... Thanks Denawa... Pa kata u nyuroh Prince jadi Ambassador u mpun Service tok owh???? Hiks


Malas Prince mok ngerepak banyak ari tok... Kaktok ngeso gambar-gambar yang di ambik tyme g Kabong last tuesday... Prince malas mok ngentry muka-muka mek urang yang gago molah dialog ka, muka mek urang yang pose maut ya ka, sebab Prince tauk genti tak urang x maok nangga muka kawan-kawan Prince ya nak??? Tak urang mok nangga Prince jak nak???? Sebab Prince jak yang ugly but adorable... Macam ne ya??? larikkkkkkkkkkkk.... Tania, please explain on bhalf of Prince pa reti ya???? Hiks... Thanks Tania...
Gambar kali tok more to apa yang menarik perhatian Prince sewaktu ngerayo d negeri jajahan Prince tok.. Wah ala-ala Sultan la plak.... Ada negeri jajahan indah.... Hiks...



Pic 1: Udang Galah d Kampung Empelam, Kabong

Rega udang galah tok, RM18.00 sekilo.. Onggon, x sak ati u nangga ya??? Hehe Brapa ndak reganya tok d KL kah... Prince bought 1kg... Lupak ngan diet segala... Huk3...


Pic 2: Kelapa yang Aktif beranak.


Tangga tak urang bigik kelapa ya... Nang aktif la... Munnya tok manusia camne ndak ka??? Hehe


Pic 3: Lunch d Kabong (Sebelum)


Tanggar tak urang payak ya??? X makan ati berulam jantung tak urang???







Pic 4: Lunch d Kabong (Selepas)

Siney ndak tuju dak payak ya tek kah??? Tatau la... Help


Pic 4: Pose selepas Kenyang

Setelah mendajalkan dak payak, sidak kawan Prince pong mengeposekan dirik mereka. Nah, inilah hasilnya, bila u x hengat dunia melantak... Hiks.

K la, ya jak.... Have a nice day everyone...


Tuesday, February 17, 2009

PART 2: My Past Tense... Esere Montete

Today im in a good mood 2 cont… my entry yesterday…. About my past… Where I belong… Eserey kata Diba n Tania… Kedak lagu Mariah Carey la plak... About my traveling 2 Kabong 2day, so far so good… Kelak la i cita pasal ya k.

Nah, one of the pic d kabong tek… Rumah panjang yang almost di sapu by the ribut tyme banjir that day…. New word today mentioned by Div. Engineer DID. “Banjir besar yang berlaku pada bulan Januari 2009 berlaku disebabkan oleh pertembungan Haji Tahir dan Haji Yasin” means pertembungan diantara air hujan dengan air masin… Hiks





(Prince (yang plg cute. Hiks), Asst. Div Engineer JKR, Resident, AO S*nd*t opst sori AO Crispy (jgn mare Cris), AO Apai Umbart, Deputy Resident)

K, continue my unfinished story yesterday… Cine ku stop marek owh??? K.. Pasal kehidupan my family yang teramat merinsak ya nak??? Uols tauk x dalam setahun Prince n adik2 hanya berpeluang sekali ke Bandar Lawas??? That time, Bandar Lawas ya kedak g Paris jak... Hiks. Really… Ya pong tyme Christmas sebab my mum maok jumpa mak n bapaknya (my grandma n grandpa). Tyme ya, Prince n adik2 x dapat tdo coz terlalu exited… Masa ya la mun tak urang nyuroh Prince molah kerja nang ombulaknya kinek2 semua siap…. Hiks… Sweet memoly…

4 info, after my dad passed away, my mum x maok balit ke Kampungnya empun. Nya madah, nya x maok segala kenangannya dengan my dad hilang. Banyak la kenangan between them. My grandma madah tyme my dad idup, my mum nang x d suruh kerja sebab my dad maok my mum concentrate njaga mek urang.. N Prince pong difahamkan oleh inek yang my dad terlalu sayangkan Prince sbb Prince cute sejak kecik…(statement berani mati Tania) Ada farouritism juak time tok nak??? Benar, mun tak urang nangga mek urang adik beradik, Prince ada lain sikit… Kuang3… I mean in term of size kali… Larikkkkkkkkkk…..

According to my late grandma, mum Prince idup cukup serba serbi… Sbb my dad seorang yang multitasking… Nya business molah perahu, nya nginang kerbau, nya ada beberapa hektar kebun getah, nya molah kebun sayur yang besar n nya business ikan semah.. My dad well known sebab seorang penyelam yang hebat… Menurut orang kampung yang pernah bersama ngan my dad, nya dapat bertahan dalam air sampe berpuluh-puluh minit… n even ada yang pernah madah my dad pernah memegang “Nabau” yang tengah hangat dperkata nektok masanya menyelam d sebuah lubuk yang terdalam d Sungai Trusan ya… Mun daknya bulak, bulak juak la Prince… Kali dad Prince megang ikan keli jak kali, sebab daknya madah nya sebesar kayu balak n licin.. Tok da cita lamak...Tapi mek urang nunggah barang ya “Tuamakal”. Ya la very brief tentang dad Prince…

So, dapat la tak urang imagine mcm ne perubahan idup mum Prince after husbandnya xda… I heard masa my dad ninggal, my mum d Kampungnya mpun… n my mum tengah pregnant adik bongsu Prince… Kata inek, my mum pengsan berapa kali sebab x percaya husbandnya yang hensom tek da xda… Hehe… Iklan… My mum berapa bulan xpat molah papa… Nya x dapat imagine apa yang berlaku dengan anak2nya yang da besa idup ala-ala cukup semua ya tek… Masa dad ninggal, ada 8 biji perahu yang belum berjual. Ada 3 biji enjin air, berapa puluh ekor kerbau x ingat, beberapa batas kebun sayur x terjaga... Macam bulak jak cita tok nak??? Hehe…

After ya, sikit demi sikit semua barang diatas dijual sbb xda orang ngintu... Mek urang masih kecik n x tauk papa… Lepas jak my mum mengumpul semua kekuatan tek, barunya memulakan idup baru… Bukan xda orang yang maok meminang my mum sebab my mum ada ala-ala Liv Tyler tek… Hehe iklan lagi… Tapi menurut my mum, nya x maok masa depan anak-anaknya x tentu bilanya berkahwin baru… That time, I think umur mum 30++++ la. Yalah pengorbanan terbesar seorang yang bernama ibu ngan anak-anaknya… Thanks mum… Ya janji my mum n my dad, nya maok anak-anaknya semua berjaya sbb both of them x dapat melanjutkan pelajaran sebab kesusahan idup daknya….

Di sebuah rumah usang peninggalan dad Prince mek urang adik beradik beridup… That time, rumah ya belum siap ekceli… Rumah tok sebenarnya jauh dari Kampung orang… Hanya ada 3 rumah jak sia… My grandpa, uncle (bapa Linda) n ours… N rumah tok terletak d tengah-tengah ladang kerbau… So kehidupan mek urang tok berkisar d sia jak… xda bercampur ngan orang lain… D sia la mek urang belajar erti kehidupan sebenar… Masa tok la Prince belajar macam ne menoreh getah, menanam n menugal padi, menebas hutan, menjala ikan, menyondal… hehe.. .iklan lagi....


Nah, tok rumah lamak Prince yang da abandoned ya... Da roboh da sbb da x d jaga gk...


So, d pendekkan cita, anak-anak yang da besa idup merinsak tok tek pun sedar diri dan menjadi manusia... Nektok my mum da xda megang ”paat” (pake noreh getah ya) gk, x da turun ke huma agik n xda pegi begaji nanam padi d huma orang gk... nektok my mum hanya menggaji orang nanam padi, noreh getah mek urang d kampung ya n nektok my mum stay with my second sister d Limbang, njaga cucunya yang cute ya... Hiks... Nektok, turn anak-anaknya merik duit ngan mum sidaknya.. Semua mesti n diwajibkan untuk membank-inkan every month. Sapa yang x da memasukkan bahagian masing-masing akan d tembak oleh adik Prince yang Polis ya... Hiks

Eh lupak... Nektok mek urang da x stay d umah peninggalan dad Prince ya gk... Da abandoned.. Mek urang da molah rumah baru.... X la kacak but dapat pake berlindung... Hiks... Ya pong, xda orang stay sebab semua anak2 ya tek da mencari rezeki di merata tempat seperti d Boston... Hiks...


Da la... nangis jak keja tak urang tok... Prince hanya mok share jak macam ne value sebenar idup tok... Sejarah tidak dapat diubah… At least kita sedar diri dari mana asal usul kita kan Hafsha kan???? Biarlah cerita tok mengajar kita untuk lebih maju gk...

Gd nite everyone....


Monday, February 16, 2009

PART 1: My Past Tense.... Esere Montete

Suspen x title d atas ya??? Hiks.... Prince ari tok teramat rindu. Prince bukan rindu ngan sapa-sapa, Prince rindu ngan my cute blog... Hiks... Kan Prince da madah ngan tak urang Prince da single and available.... Siap molah Mega Sale gk ya...

Tok tek jz came back from Layar Lara.... Ondai molah kelupis tek.... Cian ku nangganya tek... Camne owh??? Pening palak ku miker pamily tok... I heard anak tuanya x mok diam Ostel gk.. Wadeh. Bertangisan la tedah Ondai tek... Cian ku... But what can i do??? I takut Ondai jadi gila jak... Menahan tekanan perasaan... Thats why i must visit her once in a while... Ciankan???

Tmrw Prince travelin ke Kabong.... Boring lagi... Coba i jadi pelakon dolok owh??? Or jadi pembaca berita ka, pengacara ka (especially program makan-makan... Genti best...) Berangan agik... X tauk bersyukur... Dapat Prince mengacara sambil makan-makan... Kan Tania kan??? Hiks... Dah ya program Prince jadi kedak Show Oprah ya... Dah ya Prince jadi Billionaire... Indahnya idup...


Tp Prince berpijak d bumi yang separa nyata... So paksa juak bangun awal pagi... 7.30 berangkat ke Kabong... Malassnya... Coba la kabong ya d London ka Paris ka.... Alu xpat la Prince tdo mlm tok, nunggu ari esok...

Eh, malam tok Prince mok cita tyme Prince kecik dolok, Prince amat merinsak... Mun kedak nektok, genti family Prince dmasukkan dalam program Bersama Mu.. Sambil nenga lagu "Wajah" dr Jac kan??? Hukhukhuk.... Bena eh... Dad Prince meninggal alam tok tyme Prince berumur 4 tahun... So dapat la tak urang imagine mcm ne idup Prince ngan 5 orang siblings yang lainnya idup dengan bertongkatkan kudrat mum Prince sorang.... My elders sist still Secondary School time ya... My mum kejanya bukan kedak Oprah ok... My mum g noreh getah n nanam padi jak k... Mun Prince ngenang nektok betapa merinsaknya that time...

Ahhhhhhhhhh. Kenangan...


Jangan berarap la makan ice cream segala... Minum milo pong d sekolah jak k. Mun d umah minum kopi o jak... Gula pong susah2 mok beli. Cayak x tak urang Prince diam d Ostel since Primary One.. So Prince da start berdikari since 7 agik... Ingat ku dolok, everytime cuti sekolah, Prince la paling sedey.... Semua dak kawan Prince bersorak kegirangan sebab dapat la daknya main sepuas-puasnya... But apa molah Prince sedey sbb Prince terpaksa berkerja ngan mum Prince the whole week... Awal pagi sblm matahari terbit Prince ngan adik Prince 2 orang ya turun ke kebun getah about 5km dr umah. So Prince la abang dlm team ya... Mek urang dengan manas-manas turun ke kebun getah... Berlampukan lampu "kerbait" (x tauk pa nama lampu ya dalam bahasa proper.. ) Mek orang xda pilihan... Mesti ikut mum Prince.. mun x, xda barang makan d umah.. Semua d mbak ke kebun getah... Ciankan???


Masa ya Prince x sedar yang my mum xda pendapatan lain... Pake nya nyekolah abang n 2 orang sisters Prince yang di Secondary School ya... Mun ku ngenang nektok, gine-gine pong Prince membalas budi mum Prince nang xpat d balas... My mum la ayah n nya juak la ibu... After noreh getah ya, korang ingat da abis cita ya??? Belum ok.... Udah ya, my mum akan embak mek 3 orang ya g huma gk... D sia Prince akan jadi ketua sbb hanya Prince jak laki tua dalam 4 orang ya... Nangis Prince time tok... Bena... My mum akan menebas semua hutan ya dengan kurdatnya sehingga la huma ya jadi padi... Can u imagine that??? Uncle i, (bapak Linda) akan tolong part nebang kayu yang besar yang xpat d potong make kapak... Sbb nya jak ada chainsaw... But Prince nang berterima kasih ngan Uncle... Nya pong susa juak... Nya pong x pat nolong mek urang... Nya gk banyak anak... 8 orang...


G minum u lok.......... Rehat..... Prince menciplak idea dukun lintah... Hiks.... I tauk u sedey maca entry kali tok..


Sambung... Kerja menanam padi, menoreh getah ya da x ku eran... I da ngerja ya since Primary One gk... Can u imagine budak-budak umur mek urang ya x da life kedak kawan-kawan Prince yang lain. Dak kawan Prince g nangkap ikan la, main bol la, n sewaktu ngannya. Mek urang hanya akan balit bila da senja... Bila da sampe umah, seluruh alam da gelap gulita... Sebab laluan sutera ya tek laluan hari-hari mek urang dapat jalan without lampu walaupun dalam gelap.. Kerja tok ialah rutin mek urang the whole week.. Mek urang hanya akan rehat Sunday.... Gigih x???? Ingat ku dolok mun ari ujan, bersuka ria la mek 3 ya sebab xpat g noreh getah... Ingat la da merdeka tek... Alu d mbak mum g huma terus... Mencik that time... Nektok, nang bersyukur la sbb mum Prince bermati-matian menyekolahkan anak2nya...


Mun x, kan Prince da jadi pelac*r ka perom*p*k ka n sewaktu ngannya... Ingat ku dolok, ada skali Prince escape dr Ostel sbb da x tahan merinsak (time ya d Secondary School) Ko tauk pa polah mum Prince??? Nya madah, bagus la u x mok sekolah gk... Jadi la kedak mak tok... D mbak nya Prince turun ke kebun getah n huma seminggu2.... Prince x tahan n paksa la g sekolah agik ...


Can u imagine my mum merik Prince RM20 mun g sekolah... N Prince akan balit twice in a year (June n November jak k) ... Pande2 u la ngidup dirik d negeri ya... Mayar tambang da RM5... Tinggal RM15 k ko meli apa jak la.... Sabun, buku, colgate n segala keperluan sekolah ( k nyambung idup, sometimes Prince ncurik... Confession again... Bedosa x ya owh??? Prince pernah ncurik seloar sekolah... Lepas curik ya tek, alu modified sikit, (nasib bait x jadi designer kedak Hatta Dolmat kan??? Hiks... Hatta, u dolok pernah ncurik seloar n modified x dolok??? Mcm Hatta tauk ngan blog ku tok...) sak x d tauk... Hiks... Mun x ncurik, pa k Prince g sekolah???? Jawab.... Seloar Prince da ada lobang da d belakang ya... Hukhukhuk)... Banyak kengkawan Prince berhenti sekolah sebab x tahan idup d sekolah sebab miskin. Tyme ya iboh nak miker meli perfume... Nektok jak ngegeh dikit... Kenak that time poverty rate tinggi gilak owh???


Idup Prince d Secondary School nang kedak apa la.... Tauk tak urang pa d bekal Prince ke Ostel time ya??? Beras, garam, aji no moto n cabik jeruk... ya la peneman Prince time wkend... Dak kengkawan Prince gago g pasar, Prince ngan beberapa kelompok kengkawan Prince g ke anak sungai d belakang Ostel Prince ya... G nangkap ikan... Dah ya mek urang masuk ke dalam utan bemasak nasik berlaukkan ikan tangkapan ya tek.... Meringsak x???
Masa ya banyak la kengkawan Prince yang loaded2 sbb bapak daknya kerja Brunei... Everytime sidak tok datang dr Kampung ada la ngeso kasut baru, baju baru. Prince po ado??? Nelan ai liur jak la... Paling time Prince mencik dolok ialah time malam after "private study"... Masa tok la dak tok bemasak dak maggie kari segala... Da la kita tok x mampu, semerbak gk bau maggie ya seluruh alam.... Nelan air liur jak koh heh.... Pa jak keja Prince??? minum aik paip jak la k nunggu breakfast isoknya... Cian x????


Eh..... Sok la sambung................. Ngantok da....



Maybe tak urang heran, kenak Prince x malu share pemerinsak idup Prince dolok nak? Camne la??? Dah ya nang sejarah idup Prince. K apa mok malu... Da ya da suratan dan takdir idup Prince macam ya... Walaupun idup Prince merinsak time kecik dolok, Prince bersyukur sebab atleast Prince da encerik macam ne kehidupan orang susah...... Thats why mun Prince g Kampung-Kampung d area tempat Prince kerja tok, mun nangga orang tua ya bersusah2, teringat la Prince time Prince merinsak... I can feel what they feel... Pande dak gomen tok nyuroh i jadi Kunsil kali owh??? hikhikhik


Gd nite.... Mun ada mood, sok Prince sambung gk k...

Sunday, February 15, 2009

Short Entry




Jz finished my presentation for tmrw's meeting.. Tmrw ada meeting DDC... X tauk pa DDC ya??? K, let me teach u... DDC stand 4 Divisional Development Committee... Ada paham??? Good girl... Prince paling boring time DDC.. It will takes half day meeting... Yang molahnya double bosan is Prince is the pencatat minit... Boringkan??? Kan Tania kan??? Hiks. But pa boleh buat... Da keja...




Tok tek Prince molah presentation progress all projects implemented in Boston Div..... Tek Prince ngira gomen allocate rougly RM380 mill 4 federal projects. Belum masuk State punya allocation gk... Banyak kan??? Contoh project tok ialah Sekolah, Jalan, n sewaktu ngannya. Prince terimagine kalo la ia duit Prince mpun... Dapat la Prince g Paris kan??? Hehe... Angan2 jak la... Ada x sesapa yang mok spons Prince??? Hiks...




Ekceli yesterday Prince ada molah entry but upload youtube ya macam siyal.... Almost 1 hr nunggu but endup madah ada prb... Sakit ati... So, doa-doa la malam tok x lamak gilak... Mun everything ok, dapat la Prince upload mlm tok....


Ari tok Prince mengidam mok makan Cheese Cake... K ngesak ati dirik mpun alu engkah jak la gambar tok... Nasib bait menoa Boston tok xda Cheese Cake tok... Mun x, ndak ku tauk pa jadi ngan Prince. Sebenarnya molah cake jenis tok la paling senang... Prince pernah molah tok bekali-kali... Ingat ku time balit Miri last year... Ada ka my niece mati-mati maksa Prince molah Cheese Cake sbb pernah makan cheese cake yang pernah Prince molah... Paksa juak molah.... Sapa yang berminat mok try d umah, msg Prince k... Hiks...



X sak ati tak urang nangga cake ya???? Genti yang merancang diet miet ya cancel jak la owh... Hehe...
Da, ya jak... Malas malam tok..Gd nite everyone... Swt dream.... ZZZZZZZZZZZZ

Saturday, February 14, 2009

VALENTINE YANG BEST

Hehe... Eventho Prince didnt celebrate Valentine this year, Prince masih senyum dengan lebarnya... Prince makan free tek... hehe... Ada orang belanja... Nasib bait x alone d umah tek... Mun x, gila jadinya kali...



Tek, my x ada msg... Nanyak where i molah candle-light dinner.. I madah status quo jak... Malas mok gago.... I nanyak balit, nya ada celebrate x??? nya madah nya da single back... Cian... Perlukah aku menyambung balit ikatan yang terputus???? Dilema ku... Sambil bersiul-siul lagu "di persimpangan dilema"... Hiks... Marek sorang gik x ku nanyak pa polah time Valentine tok... Nampak gilak Prince tok best glak. Mun x, xkan dak x ku tok ncarik Prince kan?? Muntah 1000x. Hiks




Marek nang best la entenet d umah Prince... Kol 3 baru Prince tdo... Malam tok kedak sot jak nya tok... Geram... Entah macam ne tetiba jak tebuka u tube sorang penyanyi Indon yang menarik perhatian Prince malam td... Gila juak tinggi sora ompuan tok... Best juak... Menurut peminat, lengkingan soranya tok yang paling tinggi d Indonesia... Nama penyanyi tok Rita Butar Butar. Susa mok lawan sora tok... Paksa la Jac ngangkat jari surrender.... Lagunya tok yang paling popular dolok marek ialah "seandainya aku punya sayap".. Zaman dak Saloma kali. Jadi burung la nak??? Mun da besayap indah...




Sayang sora mcm tok x d promosi sepenuhnya... Abaikan mukanya... Dengar sora jak k... Hiks... Dah ya x paham sepatah haram meaning lagu tok.... Kui3.



Haaaaaaaaaaaahhhhhhhhh. X maok upload... Kelak2 jak la.. X best juak lagu ya tek... Hiks


K la, Prince mok ZZZZZZZZZZZZZ lok... Gd nite everyone...




Friday, February 13, 2009

Valentine Day 2009

Hii everyone… Da kol 12 tengah malam dah owh…. 14th Feb 2009. Baru ku ingat 2day is my czn's bday. Si Linda… Cousin Prince yang paling rapat. Da membesar bersama... Ingat ku dolok, nya selalu mintak bday present time Valentine day... Happy Bday Sist… May God Bless u… Kelak meli bday present selipar jepun.. Hiks


Back 2 topic yang hendak Prince mok cita… Tahun tok Valentine Day Prince x celebrate… Atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan Prince x jadi molah candle-light dinner… Actually this wkend Prince mok g celebrate ngan ehem2 Prince tapi nampak gayanya, mengecewakan… So, dapat x Prince madah yang Prince tok da single owh ??? Problem tok x pande solve2 since new year that day. Da almost 3 month da Prince bermuhasabah dirik… to review pros n cons, consequences, impacts(pa la kaitan owh??? Hiks…) n sewaktu dengannya… So sapa sapa yang maok begerek ngan Prince dialu-alukan… Boleh???? Mega Sale nektok... Hiks... Ala-ala Parkson la plak..



Ingat x marek Prince madah Prince x da mood ya??? This is one of the reasons why tetiba ada mood swing indah. Nasib bait bukan morning sickness. Hiks… But Prince da pasrah n redha…. "Akai rai" kata kawan Prince si Erica Luing… Jiwang… Kui kui kui... Kita x boleh memaksa orang mencintai kita… Kan Onggon kan??? Hehe. Macam ne kita maok pun mun da only one side yang menarik x kan berjalan... Ekceli Prince amat sayang dengan perhubungan ini sebab bukan senang ianya d develop. But what to do.... Taik kambing sudah bulat...


Start from tomorrow, Prince akan mulakan hidup baru... Bukannya da berakhir idup Prince kan????? Prince akan cuba melupakan segala yang telah terjadi... Huk3.... Prince tauk bukan senang but i try my best... Sebab Prince tauk banyak yang masih menyayangi Prince… Ada, sidak pusak dbah rumah aku ya, dak asuk yang selalu d limpas Prince ya time drive turun opis n sidak tikus n cicak dalam rumah Prince tok…. Huk huk huk...


Hehe... Macam ne cita Prince. Sebenarnya, cita d atas ya rekaan Prince semata-mata pake menyambut Valentine tok… Prince mok merasakan macam ne perasaan orang yang frust bercinta.. Bole x Prince jadi pengarah filem jiwang??? Sambil tak urang nangga, ai mata berguguran… Wadeh… Nang best… Kih kih kih…


Tadi, before plang opis, my boss g dalam bilit Prince… Mok brief Prince tentang few Urgent matters next wk… Sambil2 discuss tek, Prince tanyak la boss Prince tek

Prince: Tuan Haji, sik pulang Kuching ujung minggu tok???
(Sebab this Sunday ada Menteri datang ke Boston untuk pecah tanah d Boston New Township.. So x bebaloi la plang Kuching n then balit ke Boston agik Sunday morning.)

Boss: Apa kata ko ya… Esok Valentine Day…

Prince: Ternganga n terkejut beruk. Beruk pun x terkejut macam ya... Sambil dalam ati berkata “ da tua mcm ya pun gk berbalentine segala.. .But one thing yang Prince amat respect ngan boss Prince tok ialah eventho da mok pencen, tapi nya 2 laki bini kedak masih begerek… Very Lovey Dovey.. Nang best. Susa ncarik orang Asia kedaknya 2 tok.. Prince dengar, mun weekend, sidak family tok mesti makan malam bersama. Anak2 yang bujang semua x boleh molah aktiviti lain time tok. After that, ska ati la... Best kan... Anak2 semua respect ngan mak bapak... So Prince kalah n K.O terus ngan statement boss Prince ya tek alu diam..

Tok tek, Prince baruk plang dr Layar Lara. Sambil dereb keta tek Prince dengar lagu-lagu yang d burn Prince last year ya.. Tetiba Prince tedengar la lagu tok... Best juak mun d hayati eh... So dengan gigihnya Prince menaip liriknya...



video
Hampa – Ari Lasso

Ku pejamkan mata ini
Mencoba tuk melupakan
Segala kenangan indah
tentang diri mu
Tentang mimpi ku

Semakin aku mencoba,
Bayang mu semakin nyata
Merasuk hingga ke jiwa
Tuhan tolonglah diri ku

Entah dimana diri mu berada
Hampa terasa, hidup ku tanpa diri mu
Apakah di sana kau rindukan aku
Seperti diri ku yang slalu merindukan mu
Selalu merindukan mu

Tak bisa aku ingkari
Engkaulah satu satunya
Yang bisa membuat jiwaku
Yang pernah mati menjadi bererti

Namun kini kau menghilang
Bagaikan ditelan bumi
Tak pernah kah kau sadari
Erti cinta mu untuk ku


Ya jak cita Prince malam tok... Epi Balentine Day everyone.

Thursday, February 12, 2009

Smile

Petang tok, Prince da almost recovered... dari persoalan marek. Hiks... Maybe sebab Prince dah lunch dengan banyaknya... Ada juak dak member bloggers prihatin ngan prob Prince n berik support.... Thank you guys.... Best juak banyak yang very supportive... May God bless u all...

Muko ki diat... Hiks

Untuk memenuhi permintaan Onggon mok nangga gigi Prince yang bernilai RM150 ya tek, so Prince pong nunjuk la (biar pun Onggon x mintak sepenuh hati, besa la Prince kan selalu mintak puji... Hiks) Seperti kata Camelia dalam iklan L'oreal ya tek "Kerana diri ku begitu berharga"... RM150 jak rega Prince... Hiks... Jangan ko tetak nangga k Onggon... Abaikan part lain yang belum sempat d makeover ya... Hiks... Gigi jak ok... Nah... Mun best, ikut skali tak urang g kede Dr. Gigi ok... Hiks...

Dolok becita-cita jadi model colgate tapi x jadi... Jadi model lip gloss jak. Lelah juak nahan tetak k ngeso gigi ya.. Kuikuikui

NEW DAY NEW FAITH...

Senyuman d wajah Prince... Hehe


Ait bersemangat jak Title d atas ya... Hiks... Pagi tok Prince da ngumpul semangat... Biarla masalah dan problem marek ya jadi kenangan... Eventho nya belum settle, Prince tetap mok jadi optimistik kedah Azahar Mansor (betul ka sapa contoh Prince tok??? Hiks) Lagipun beliau gk patah tiang kapal layar gk dapat idup, xkan Prince yang baru patah semangat kan??? Go Prince....


Pagi tok tek, my imediate boss g bilit i tek... Nya discuss barang2 yang urgent.... I dengan penuh semangatnya merik idea yang bernas (dalam palak aku jak la... hehe) After this Prince have 2 prepare presentation 4 DDC meeting next monday....


Ok, thats it... Selamat Pagi Dunia..... Mulakan idup anda dengan penuh kesyukuran... Sidak Palestine gk la merinsak idup... Kan Ki kan??? Hiks.

DILEMA, MOODY N FRUSTATED

Hiii everyone... Sebenarnya Prince x bmaya tok... Tp, pake ngelepas apa yang terbuku d fikiran dan hati sanubari Prince tok, Prince memblog... X tauk ngan sapa Prince meluahkan perasaan Prince masa tok... Semua bercampur menjadi satu.... Sooorryyy ekceli Prince mok blog Prince tok ceria seceria kuih keria, but i can't... Susahnya jadi orang yang epi all the time... Terpikir jak Prince jadi orang sakit jiwa... Sak tenang...Hiks... Gila...


Ari tok nang x best la... Idup Prince nang x tenteram dari tadi... Macam2 perkara happened 2day... semuanya x best... Prince da try not 2 think about it dengan g main badminton tek... But masih juak fikiran bercelaru... Main badminton pong x focus... Keep on berkecamuk... Huh.


Mungkin ada yang tertanya2 apa ka benda ya... Tapi biarla Prince simpannya sendiri... Sepertij kata Kak T tek "Biarlah Rahsia". It is 2 personal 2 be shared here... Arghhhhhhhh... Prince x dapat tdo tok...



Kenak 2009 tok banyak menguji idup Prince owh???? Selama tok idup Prince tenang jak... But not this year... Banyak persoalan yang masih belum terjawab... Idup Prince nektok macam apa owh??? X pande Prince nceritakan one by one. Ah gasak jak la... Biar la tak urang madah Prince tok apa ka... Janji Prince melepaskan perasaan bercelaru Prince tok dalam blog kesayangan Prince tok...

Kepada kengkawan semua, Prince mendoakan kengkawan dapat merasakan ketenangan dan kebahagian yek...


Nektok Prince tengah nenga lagu "Patah Ka Lidi"... Makin la merana... Ingat ku ada kata-kata sorang kawan Prince dolok, mun tengah sedih, dont ever nenga lagu sedih... Macam ne la??? X kan Prince nengar lagu Opst i did it again???? Lagik la gila kelak nak??? Bagus ku nenga lagu dolok marek "dunia belum berakhir" ya nak???? Dapat berik semangat ckt... hehe...


Doakan Prince yek... Prince try not 2 think about it.. After all, xkan berkurangan masalah Prince tok mun dengan besedey jak kan???


I'M SOOORYYYY (Dengan nada yang sesuai)... Hiks...


Senyum jak nangga baby tok.... Esok, selamat tinggal masalah.... Masalah sehari cukup la sehari... Esok ada masalahnya sendiri.... Go Prince... Hiks

Wednesday, February 11, 2009

Cont.. Reward Yourself

Psstttt... Ada ka Prince telupak indah sigek perkara yang penting yang di polah Prince time d Kch last tuesday ya... Prince mok molah new entry this morning but Prince late turun opis... Sebab ketiredan (jenayah bahasa... Hiks.) Pagi tok tek Prince turun kol 9 am.. Boleh???? But Prince selambe jer turun opis macam Prince keja d Bank nak??? Hehe... Lagipun kalo d ikut, today is my travelling day back from Kch ba... kan kan kan????



Ekceli last tuesday, before Prince g berurut ya, Prince g scaling gigi Prince... Da lamak da Prince x g ngacak gigi Prince... Takut juak Prince senyum ngan confident berani mati tapi, ada tekeh d celah gigi kali nak???? Malllllllooooooooooooo.... Hehe....



Luckily masa Prince went 2 the dentist, da x byk orang... One of perkara yang paling Prince mencik dalam dunia... WAITING N MENUNGGU (x sama ka meaning nya 2 tok??? Hiks) GILIRAN D COUNTER... So Prince

pong masuk la ke dalam bilit dr. gigi ya...


Prince x tauk la adaka dentist ya ngejek (bahasa pasar) Prince yang pantang d puji tok or k nya menyamankan ati prince yang mudah berbunga tok... Hiks... Dentistnya madah gigi Prince nang kacak... Camne towk??? Ko ado??? What i need 2 do is only do regular check up.. once in every six (6) month...


So, bilanya nangga Prince tok tek tersenyum lebar, start la nya ngejek agik... Nanyak pa keja Prince... So dengan ngegehnya Prince madah la Prince tok actor??? Hehe... Boleh??? Xda bah... Bilanya tauk Prince tok tek actor, alu la madah nya mok molah ya, molah tok ngan gigi Prince... Tek madah gigi Prince perfect... Prince tek sebab da makan jek, auk jak la...



So, lepas ya tek, masa g bayar d kaunter Prince have 2 pay RM150.00 boleh???? Sebab servicenya da d polah, so Prince malas la mok argue... Melayangla RM150.00. Sedangkan last time d klinik gg yang lain only cost me RM50 ajak... Hampeh... Consultant fees jak RM30.. Ko ado???


Pelu x ngeso gigi Prince yang kacak ya tek owh???? Yang bernilai RM150 tek... Hehe... Kelak la..


Moral of the story jangan mudah KAMBANG kata dak Lawas bila orang muji... Mesti ada hidden agenda... Daa

Reward Yourself...

Hii…. Prince start routine Prince dengan memblog lagi… Prince tau genti tak urang rindu gilak-gilak ngan Prince kan??? Kan…. Kan….. Kan???? Hiks… Bestnye dirindui selalu. Prince jz arrived at Boston this evening from Kch. Lelah Prince drive. It takes about 4hours drivin uols...

Tapi demi menyahut seruan Dr. M, Prince tetap memblog biarpun agik lelah n walaupun idea x sebernas time otak gk fresh… Biarkan… Janji Prince molah entry… Camne tok??? X bosan tak urang maca blog Prince tok kelak??? Nasib la nak??? Hiks again…

Ok, Prince menceritakan pengalaman Prince d past few days d Kch… Genti tak urang maok tauk pa aktiviti Prince kan??? Monday meeting, yesterday g Office SDO ambik report n today another meeting.. Yang bestnye ari tok tek Prince meeting ngan Dr. George Chan… Ko ado??? Terasa la Prince tok orang yang penting dalam negeri tok biarpun jadi mat pacak dalam meeting ya… Yang bestnya meeting ya tek, sesapa yang rumahnya acap aik, dapat RM300. Yang ternakan or tanamannya kenak banjir biarpun sekok, also dapat RM1,000.00. Rasa ku, rumput n daun pandan rumah Prince ya pun kategori tanaman juak nak??? So dapat la Prince 1K… Ok x??? Hiks.

Ekceli apa yang Prince maok cita tok, apa yang Prince polah yesterday…. Best uol. After ambik report, Prince ada banyak masa terluang.. First Prince g lunch d sebuah restoran x tauk pa nama kede tek ka… X best gilak la makanan sia… Mahal jak lebih… After that, Prince macam x puas ati jak, so Prince g Secret Recipe meli 2 slices cake.. One is cheese cake n another one is chocolate cake.. It costs me RM6.50 each. Cheese ya ok but not the chocolate ya.. Choco cake ya masuk lagi dalam tong sampah… Pembaziran lagi…



Pic 1: Choc Cake... Rupa jak kacak....


Pic 2: Cheese Cake... Best...




After that, Prince merasa perlu di pampered. So Prince g berurut d pusat orang buta uols. Bukan g berurut ngan dak warga negara China ya... Kelak lain d urut nak??? Hiks... Best juak g berurut sia di Batu Lintang infront Saberkas ya… After u kerja keras (walaupun sik la membanting tulang nak???) u have 2 do some rewards 2 urself kan3??? Teringat ku kata-kata si BA (Astana Pengerindu)..Hehe… One hour d urut oleh orang butanya cost me RM25.00.



Pic 3:Boxer... Tapi bukan boxer Prince k.. Prince make Renoma uols.. Hiks



Sebab Prince puas ati dengan massage orang ya tek, plus Prince ciannya ada anak yang masih school, Prince berik RM30.00. Yang bestnya d urut orang buta tok, u hanya berboxers jak.. Hiks… Ada partnya melondehkan boxer Prince molah Prince macam ada unsur2 kelucahan n macam maok ngerogol jak, but bila Prince teringatnya x dapat nangga papa, so Prince senyum sendirik… Kui3.. So far Prince puas ati ngan servicenya.. Akan pg gk next time.. Sapa yang minat, contact Prince k… Hehe..



After that, apa ndak mimpi si Tania marek.. Tetibanya call Prince… Nya madah nya mok facial Prince malam ya… Mungkinnya nangga muka Prince tok pelu d make over kali… Prince macam “pucuk di cita ulam mendatang” Hiks… So Tania pun memfacialkan muka Prince yang cute ya after that. Best juak d facial 4 the 1st time in my life.. Sapa yang berminat d facial, boleh contact Tania.. Nya boleh bergerak ke sine2 around Kch.. (Promo Tan??? 10% k)… Hehe....
Pic 4: Facial... Bukan Prince la ya 4 sure... Malas nangga muka dirik x best d facial..



Lepas facial tek, alu mek urang g dinner… Nama place mek urang dinner ya di Kiau???? Prince blanja la sbb Tania tek bait ati ngan Prince.. Thanks Tania… Next month Prince maok gk… Opst... Nasi n mee goreng ya Prince lupak bayar Tania... Camne tok???


Moral of the story, kita perlu reward ourself after hardwork ncarik duit pake ngidup kita mpun tok… Jangan la seperti peribahasa Iban “Nyawa ti' di idup, nyawa ti’ d bunuh”. Jangan k… Mun maok juak munuh dirik ya, make sure semua reta tak urang ya berik ngan Prince dolok… Hiks… Daaa… Maok tdo dah…

Sunday, February 8, 2009

Gossip Kawan Prince Yang Melampau

Akhirnya, pagi tok Prince dapat memblog... Genti tak urang tetanya2 kenak Prince xda new entry this few days... Rindukan Prince yek???? Sabar... Prince g Kch n teramat bz mengalahkan YB yang tengah carut d Perak ya... Hahaha



X da la, Prince malas mok molah new entry sebab entenet d bilit tempat Prince stay ya x berapa bagus dan lambat... Sebab meeting Prince this afternoon, so Prince molah la new entry k ngubat rindu tak urang ngan Prince... Best kan banyak orang rindu ngan Prince (Uwek3, muntah seribu kali... Hiks)

Pssssssttttttttttttt, tak urang tauk x, si Tania n Diba ngirum gambar ngan Prince aktiviti ujung minggu daknya..... Walauhhhhhhhhhhhhhh... (apa ndak bahasa tok) Kelas ko 2 nyah... Hehe... Prince x ngekot nya orang sebab Prince tok budak bait... (muntah lagi...) Tak urang tauk pa aktiviti nya 2???? G ngetes sora k audition One In a Million tetapi x sempat... Endup g ngelepas tensi d Karaoke.. Boleh????


Yang paling bestnya, gambarnya 2 tok nang totally diff from their previous pics. Nak tauk kenak??? Tangga tak urang mpun... Dib n Tania, jangan mare ye... Ya k promosi tak 2 k... Hehe
Diba n Tania tok sama U ngan Prince dolok n Diba sama keja ngan Prince d Boston b4nya transfer ke Kuching... Geng lepak d Layar Lara... Mun Ondai tauk Diba ala ala Diva, genti Ondai gigit jari jak.... Hiks






Pic 1: Audition One In A Million untuk Menggantikan Ayu... Tapi lambat masuk... So rejected... Hiks


Pic 2: Pose maut dari Diba... Tok nahan perut ka apa tok??? Hiks


Pic 2: Tania dengan bibirnya yang penuh itu... Hiks... da tambah dose ka????? Handbag LV u... Em genti mahal kan Tan? Paling murah pong RM2.5 k..






Pic 4: Tania, Winnie Albert n Diba.... Laki belakang ya abaikan... Hehe... Sebenarnya, Winnie ya merebut microphone ya dari Tania sebabnya rasa tergugat dengan kehebatan sora Tania ngembak lagu Nor "Idup Berambun Ai Mata"... Those yang minat lagu Iban, Winnie is one of wellknown singer d Sarawak... Pong rasa tergugat dengan kehebatan sora Tania... Dun wori dear... Next year u trus g American Idol jak... Baru Winnie ngigit jari... Hehe


Entry kali tok merangkap promosi kawan Prince ya... Tania n Diba... Hehe... Ada sesapa yang berminat???? Cont.. Prince.... Hahaha... Jangan mare Tania n Diba.... Tak 2 nang vogue...

Eh, tak urang tauk, lagu "Nor-Idup Berambun AI Mata" da no. 1 d Wai FM koh... Ala-ala Billboard d Sarawak la carta lagu popular Iban...Daa... Malas da mok nyambung....

Friday, February 6, 2009

SUPER DUPER MANAS

muMalam tok Prince tersangat-sangat hot.......... (Merapu lagik... Hiks) Serious.... Prince manas coz ada 2 perkara:-



  1. Molah report pasal banjir- adaka kerja sidak d state level tok mintak feedback dr kita di semua Division pasal report banjir kinek-kinek... Ok la mun jz report... Tok sik, siap dengan format daknya... Suka ati nya mesen jak... Bayangkan la Prince have 2 fill in all the 10 tables. Nampak sikit kan??? Auk la.. Mun u fill in every single thing seperti Kampung yang terlibat (berapa igek Kampung yang banjir), jalan yang rosak (semua jalan yang rosak d menoa Boston tok), anggaran kerosakan, dan yang sewaktu dengannya, ndak gila ko d polahnya??? Nasib bait x nyuroh Prince ngira berapa ikok manok yang mati lemas. Yang paling nahasnya, due date for this feedback is on the 9 Feb 2009. Nya ngepek surat tok this afternoon... Ko mauk sik d tempat Prince tok Tania?? Hiks... Luckily, assistant Prince da molah report regarding this flood eventhough the format totally different. So, Prince copy n paste jer la cikit2.. Pergh.......... Until now baruk 60% siap.. Mencik.............. Pakenya nakutkan Prince, nya madah this report will be presented ngan TPM (Timbalan Perdana Menteri)... Who cares??? Eh berani...


  2. Kawan????? - Adala manusia yang bernama kawan tok berjanji datang ke rumah Prince jz now... Actually, Prince mok g Layar Lara malam tok. Tp sebab kawan tok maok g rumah Prince, so Prince cancel la sesi lepak d Layar Lara... Tunggu punya tunggu, sampe isok belum muncul gk batang idung.. Ko kacak??? Muko ko diat... About 12.34 tgh malam, dengan bangganya la manusia@makhluk kejam tok msg Prince n dengan selambanya madahnya keluar ngan familynya.... So what??? Mun nko kuar ngan pamily ka ngan asuk ka or whateva, jz sms la nak??? (Hancur program Prince malam tok). Prince berazam x maok berkawan ngan orang macam tok... Nang nampak spesis tok kuat gilak propah (apa bahasa tok??? Hiks...) Sabar jak Prince (dengan nada yang lemah longlai versi Erica Luing...Nasib bait x melatah) 4 info, x menepati janji tok la yang paling-paling Prince alergik.... Ingat PALING-PALING Prince x suka, sebab Prince tok jenis yang punctual...

Hai... melalut-lalut da geram ku tok... Da la... Stopppppppppppppppp it!!!!!!


Pake Prince mendamaikan hati yang tengah panas tok, Prince pun membuka lagu "Idup Berambun Ai' Mata". Heheehheeee


Hopefully tmrw, bila da cukup tdo n rehat Prince x kan ngerepak gk n memaafkan kawan yang nyakit peparu Prince tok.... Adioosssssssssss.

P/s Orang yang Prince maksudkan x menepati janji ya x akan buka blog tok... Hiks... Nya buta blog... Boleh???? Hehe... K balas dendam....K da....Puas ati Prince

Thursday, February 5, 2009

Progress My Next Month Special Entry

Ari tok Prince geram ngan deconnexion d Opis Prince tok... Since pagi tek... On n Op... Kedak Chipsmore... Sik alah-alah berolah... Tapi sebabnya free, simpan jak la dalam lubuk hati ku yang dalam... Hehe... Kenak tarik balik kelak... So Prince pun mendiamkan dirik...

So datang la idea Prince mok ngumpul material k Project Prince 4 special Entry March Edition (perasan best la ko tok Prince... Ala-ala perfume yang ngeluar Limited Edition. Hiks)

Nektok Prince da 80% da complete ngumpul material... Except x tauk camne maok molahnya dalam bentuk yang mengancam... Gk ncarik idea tok... Help.............Hehe

Supaya tak urang ternanti-nanti, Prince berik Cluenya k..... Heehehe.......... Tangga tak urg gambar debah ya... N guess pa k... Hehe.... Check2 tak urang hampa... Promosi jak besar-besaran... Camne towk??? Bunuh dirik jak ku... Haha... Ska ti Prince la mok engkah apa oh.... Blog tok Prince mpun... Jangan mare ya...

(Miss Malaysia 2007)


(Miss Tiffany's 2007... Pergh... Kawan Tania n Diba... Hehe)

Boring

Alahai........... Boringnye idup ku pagi tok... Kerja da siap tek... Sekarang tok x da idea apa yang mok d Post... Help..Help..Help.. Opis Prince ari tok kamboh... Ada interview... Prince x maok terlibat...

Pa yang pelu Prince masukkan owh??? Kedak ketulahan (ada ka word tok dalam kamus bahasa Sarawak???) ntam news cutting marek jak tok.... Sok Prince turun Kuching. Hopefully xda aral melintang d tengah jalan... U know Serian selalu dibanjiri snow.... Prince x maok ada pengalaman kedak BA kelak... Stranded d Serian (Negeri Si Onggon)....Hiks

K la, ya jak.... X da idea.... Erica Luing tok malar jak bising sebelah tok.... Ya kali kenak x da idea.... Melatah indahnya depan Prince tok.... hehe



(Erica Luing, molah pose dalam lift.. Dapat lawan Pose cdak mangsa banjir x????)


News Paper Cuttin (Mangsa Banjir)

Ari tok cuaca d Boston sungguh sejuk... Sehingga mencucuk tulang.... Imagine jak berada d UK tek nak... Lupak g shopping dak baju sejuk, sarung tangan, snow cap n lain-lain...


Tengah dalam kesejukan ya tek, Prince g ambik newspaper Opis, so Prince maca la.... Tiba-tiba (teringat masa primary school punya karangan yang selalu bermula dengan tiba-tiba... Hiks.... Swt memoli) Prince tertangga satu gambar yang sungguh menarik perhatian... Best juak...


Tak urang tangga k... n comment.... Lelah-lelah Prince g scan news ya tek especially Tania n Diba... Bole lawan deng???? Hiks.... Dapat x kah tak urang detect sesuatu yang best dalam gambar ya....





1st Pic: Mengangkat barangan sumbangan kepada mangsa banjir


2nd Pic: Nasib bait ada orang yang berhati mulia...

3rd Pic: Beli la beras buatan Malaysia.

Cian kan mangsa banjir itu.... Hiks

Wednesday, February 4, 2009

MAIN TEKA TEKA

Mari kita main teka teka… Tek after nyiap sigek kerja, Prince ncoba-coba nangga gambar lamak dalam collection Prince...


Ya temu gambar Prince in the year 2006. Coba tak urang neka which one Prince dalam gambar ya???? Yes betul…. Yang paling cute ya…. Hehe......

This pic taken masa kawen bro Prince yang tua skali…

Philip n Tracey


SHORT ENTRY

This morning, Prince recieved some pic from my old friend in UK.... Sak ati Prince... Now he is doing his PHD at University Of Exeter, Devon, UK... Hafsha dini menoa tok??? Hehe....

Prince upload some of the pic here... K ngesak ati kita yang x pernah g UK tok k... Hafsha jangan ko exsen k... UK ya (Ulu Kapit)... .Jangan Mare Syan.... D sia da snow la... Geram ku kenak Snow d Boston tok x best.... Snow citok membanjirkan menoa jak keja....... Hiks


Kepada yang sak ati x dapat g UK ya, dun wori kelak kita molah U dirik mpun... Kita berik namanya U.S k.... BOLEH???? Start nektok kita ngumpul kuncu..... Hehe



Jokes


Prince mok molah entry gk dari Reader's Digest Prince ya.... Lawak ka??? Mana jak sio kata dak Kabong... Hehe.... Nah.... Baca la... K buang boring time ko kerja.... Ku tauk ko malas kerja ya.... Hiks....

Pic 1: Gerek Lamak ku (Before)


My girlfriend broke up with me. She said it’s because I was always correcting her. She came over to my house and said, “Prim , we need to talk.”

I said, “My name is Prince.” She said, “See?? I can’t say anything right around you.”
Pic 2: Gerek lamak ku (After)

Tuesday, February 3, 2009

The Sexy Name Decoder


Marek Prince da tetanggar blog Onggon yang glam ya... Da la keja yang best dalam blognya ya... So Prince ncoba juak... Gatal juak tangan tok.... Decoder tok nangga personality orang k nama.... So Prince dengan gigihnya menaip nama P.R.I.N.C.E.... U tauk pa appear?????? Jeng..... Jeng........... Jeng........Sabar la... Jangan exited gilak....


P.R.I.N.C.E


P - Prince sorang yang Polite... Nang benar. Prince sorang yang teramat bersopan santun... Wakaka... Kihkihkih....Muntah kejap....


R - Prince sorang yang Romantic - Nang ada.... Tanyak la gerek kamek. Mun ko tauk sapa...

I - Prince sorang yang Indipendent - Kali wak...


N - Prince sorang yang Naive @ Natural - Nang benar koh.... Xda suntik2 ah... Hiks


C - Prince sorang yang Cute - Tok la paling benar... Seantero dunia tok madah Prince cute..Hiks.... Sampe President Obama mengakuinya.... Jangan dengki k...


E - Prince sorang yang Easy going - harus la... Da idup tok hard... So take it easy baby...


Bulak ku....


Sebenarnya ada dekat sebelah ya... Apa ciri-ciri nama Prince ya.. Coba la nama tak urang yang nama jaik ya... Hehe.... Tapi nama Prince ya juak kacak nak????? Bena x??? Hehe....



(Pa ndak kaitan rose tok ngan entry kali tok... Kali sebab x lamak lagi Balentine Day... Hiks.... Ndak ku tauk dak nembiak nektok)

Sot @ Short Entry

Morning everyone.... This mornin Prince plan not 2 open my blog until my work finish.... But i couldn't resist mok wak nangga.............. Help.............Help .................Help.... Macam merindui kekasih yang jauh jak rasanya.... Hiks.... Baruk jak malam tek mengentry nak??? Camne tok?????


So, Prince molah la short entry k muas ati Prince mpun... Eventhough no specific issue mok d discuss.... Ari tok, Prince dengan penuh bersemangatnya mok nyiap keja Prince yang tergendala... But b4 that i mok nangga my little baby (Prince Of Metroxylon) lok... Makin cute ka nya, da bfast ka nya or gk tdo.... Dah ya baruk kerja...


Dolok time Prince d U, Prince minat ngan orang tok.... Nah... ya jak.... Daa

(Tangga tak urang bibirnya... X sak ati tak urang???? Tania n Diba, tambah dose dear... Sak tebal gk...Hiks)